Subasociacioni i Shkupit në Futboll

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Subasociacioni i Shkupit në Futboll (Serbokroatisht: Skopski loptački podsavez) ishte një nga organet drejtuese rajonale të futbollit nën tutelën e Shoqatës së Futbollit të Jugosllavisë. Ajo u themelua më 18 dhjetor 1927 pasi kishte qenë pjesë e hershme e Subasociacionit të Futbollit në Beograd. Deri në kohën e formimit të tij, ajo përfshinte klube nga rrethet e Shkupit, Bregalnica, Manastiri, Kosova dhe Vranja. Ishte një nga Subasociacionet e Futbollit që formoi sistemin e ligës së futbollit në Mbretërinë e Jugosllavisë. [1] [2] [3]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Sijić, pag. 142
  2. ^ Sijić, pag. 142
  3. ^ Sijić, pag. 142