Tovërlanët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Tovërlanët vetë nga patronimi na tregon se erdhën nga lokaliteti Tovërlan i Toplicës (rreth i Prokuplës). Me fis janë Gash. Në fillim këtu vijnë dy familje, ndërkaq tani i kemi 6 sosh. Dy familje tjera migruan në Turqi. [1]

  1. ^ Uka, Sabit (1994). Dëbimi - i shqiparëve nga sanxhaku i Nishit dhe vendosja e tyre në Kosovë. Prishtinë.