Jump to content

Trofta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Troftë
Statusi i ruajtjes
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Familja:

Trofta është peshk i ujërave të ëmbla që jeton në shumicën e lumenjve Shqipërisë. Troftat gjenden kryesisht në ujëra të ftohta e të kthjellëta, të temperaturave prej 10–16 °C. Trofta jeton në pjesën më të madhe të lumenjve e liqeneve të Amerikës së Veriut, Azisë veriore dhe në Evropë. Trofta më e njohur në vendin tonë është Korani. Është peshk mishngrënës.