UZI

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
IMI Uzi
Uzi 1.jpg
IMI Uzi
Tipi Automatik i lehtë Pistoletë automatike
Vendi i origjinës Izraeli Izraeli
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Uziel Gal
Dizenjuar 1948
Prodhuesi Israel Military Industries
FN Herstal
Norinco
Lyttleton Engineering Works (nën liçensën e Vektor Arms)
RH-ALAN
Prodhuar 1950–sot
Numri ndërtuar 10,000,000+
Variante Mini-UZI, Micro-UZI, UZI-Pro, ERO (versioni Rumun)
Specifikimet
Pesha 3.5 kg
Gjatësia
  • 640 mm qytë e zgjatur
  • 470 mm qytë e mbledhur
Tyta Gjatësia 260 mm

Fishekë 9×19mm Parabellum
.22 LR
.45 ACP
.41 AE
Shpejtësia e goditjes 600 fishekë/min
Shpejtësia e fishekut 400 m/s
Rrezja efektive 200 m
Sistemi i ushqimit Karikator me 10 fishekë(.22 dhe .41 AE)
16 (.45 ACP)
20, 25, 32, 40, 50 (9 mm)
Shënjestruesi Shënjestrues metalik