Universiteti i Bihaqit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti i Bihaqit

Univerzitet u Bihaću

Universitas Studiorum Bihigiensis
Themeluar 28. korrik 1997.
Lloji: publik
Rektori: Prof. Verdikt Šahinović
Fakultete: 7
Stafi:
Studentë: 4.881
Selia: Flag of Bosnia and Herzegovina.svgBihaq, Bosnja dhe Hercegovina
Webfaqja: unbi.ba

Universiteti i Bihaqit është një universitet i cili ndodhet në qytetin Bihaq, të Bosnjes dhe Hercegovinës dhe i cili është themeluar në 28 korrik të vitit 1997.[1][2] 

Fakultetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fakulteti Bioteknik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1. Bujqësi:

2. Ushqimore:

3. Pylltarisë:

Fakulteti Teknik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me drejtimet:

 1. Mekanike,
 2. Inxhinieri elektrike,
 3. Industria e drurit,
 4. Ndërtimit,
 5. Tekstilit.

Fakulteti Ekonomik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me degët:

 1. Ekonomia e biznesit,
 2. Ekonomi,
 3. Shkolla e lartë e biznesit.

Fakulteti Juridik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fakulteti Pedagogjik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Gjuhë boshnjake dhe letërsi,
 2. Gjuhë angleze dhe letërsi
 3. Gjuhë gjermane dhe letërsi
 4. Arsimi fillor (Mësuesi) 
 5. Edukimi parashkollor
 6. Matematikë dhe fizikë,
 7. Edukimi fizik dhe sporti.[3]

Fakulteti i Pedagogjisë Islame[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky fakultet u themelua në 25 dhjetor të vitit 1995. Dega e vetme e tij është programi mësimor i fesë Islame.[4]

Shkolla e lartë shëndetësore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Inxhinieri sanitare,
 2. Infermieri.

Shih edhe [Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Për Universitetin e Bihac, unbi.ba; pristupljeno: 20. 2. 2015.
 2. ^ E fakulteteve UNBI, unbi.ba; pristupljeno: 20. 2. 2015.
 3. ^ Informacion i përgjithshëm Pedagoškog fakultetin e drejtësisë në Bihac, pfb.ba Arkivuar 17 qershor 2015 tek Wayback Machine; pristupljeno: 20. 2. 2015.
 4. ^ IPF Bihac - Përmbledhje historike retrospektive, ipf.unbi.ba Arkivuar 27 prill 2016 tek Wayback Machine; pristupljeno: 20. 2. 2015.

Coordinates: 44°48′50″N 15°52′09″E / 44.813753°N 15.869221°E / 44.813753; 15.869221

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Faqe zyrtare e Universitetit të Bihaqit