Valsi i Titanikut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

VALSI I TITANIKUT është një komedi e shkruar nga autori rumun Tudor Musatescu. Ne baze te vepres ne vitin 1964 u xhirua nje film ne gjuhen rumune. Kjo komedi erdhi me vone Shqipëri dhe u ne fillim te viteve 90' u vu ne skene nga trupa e Teatrit Kombetar.

Një nepunes i thjesht administrate trashëgon një shumë të madhe parashe. Te shoqes edhe se vjerres i lind ideja që të paguajnë që ai të filloje karrierën si politikan, gjë që ai si një njeri i ndershëm edhe i thjeshte, e kishte urryer gjithmonë.Ne komedi trajtohen edhe marredheniet brenda familjes,dashuria per prinderit dhe fatkeqësia e te qenët femije i ardhur,por mbi te gjitha vihet ne loje hipokrizia dhe etja e njeriut per para dhe pushtet.


Me aktorët :

Roland Trebicka

Roza Anagnosti

Luiza Xhuvani

Violeta Manushi

Ilir Bezhani

etj.