Veli Gërvalla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Veli Gervalla

Veli Gërvalla lindi më 1935 në Lupç të Poshtëm. Shkollën e Lartë të Arteve Figurative i kreu në Shkup1957 në klasën e profesorit Kaxhaman Vangel. Akademinë e Arteve Figurative e kreu më 1979 në klasën e profesor Muslim Mulliqit. Ishte anëtarë i Shoqatës të Artistëve Figurativë dhe Aplikativ të Kosovës që nga themelimi. Për krijimtarinë e tij specifike ka marrë shumë shpërblime dhe mirënjohje nga NGB “Rilindja”, nga Enti i Teksteve dhe i Mjeteve i Kosovës, pastaj nga Revista “Pioneri”, etj.Ka pasur shumë udhëtime studiuese në Itali, Zvicër, Greqi, Gjermani, Turqi, Siri, Liban, Austri, etj.

Jeton dhe punoi deri në moshën 81 vjeçare , dhe ndërroi jetë me 3 nëntor të vitit 2014 në Prishtinë.