Veli Gerraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Veli Gërra (1870 – 1944), djali i Çamërisë që përkrahu Kongresin e Manastirit me 1908 dhe përhapi gjuhën shqipe në Çamëri. Nën drejtimin e Ismail Qemalit më 1911 – 1912 u bë një nga drejtuesit e kryengritjes antiturke në Shqipërinë e Jugut. Më 28 nëntor 1912 u zgjodh delegat në shpalljen e Pavarësisë Kombëtare në Vlorë.