Jump to content

Vizioni (shpirtëror)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndriçim nga Liber Scivias, që tregon Hildegard nga Bingen duke marrë një vizion, duke i diktuar shkruesit të saj dhe duke skicuar në një tabletë dylli.

Një vizion[1] është diçka që shihet në një ëndërr, ekstazë ose ekstazë fetare, veçanërisht një pamje e mbinatyrshme që zakonisht përcjell një zbulesë. Vizionet në përgjithësi kanë më shumë qartësi sesa ëndrrat, por tradicionalisht më pak konotacione psikologjike. Vizionet dihet se dalin nga traditat shpirtërore dhe mund të ofrojnë një lente në natyrën dhe realitetin njerëzor. Profecia shpesh shoqërohet me vizione.

  1. ^ "Kuptimi i fjalës Vizion ‹ FJALË". fjale.al. Marrë më 2023-10-21.