Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2018/18

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
  • ... se Poezia më e gjatë në botë me titull “Perusia” u përfundua mbas 30 vitesh punë nga shkrimtari José Rumazo nga Ekuadori ku ajo përbëhet nga 7 volume, me 5000 faqe gjithsej dhe nga 230 000 rreshta?
  • ... se Rekordin e martesave e ka thyer një 85-vjeçar, i cili është martuar plot 130 herë. Ngjarja e pazakontë ka ndodhur në Keni, ku Ancentus Akuku ka deklaruar se i është dashur shumë mund dhe diktaturë për të pasur familje të lumtur?
  • ... se rreth 27% e ushqimit në vendet e zhvilluara përfundon në koshat e plehrave?
  • ... se Kompjuterat modern janë ndërtuar duke u bazuar në sistemin nervor, por edhe kompjuteri modern nuk i afrohet as nivelit të një Zvarraniki?
  • ... që asnjë person nuk mund të teshtijë pa i mbyllur sytë ku edhe Shkencëtarët kanë bërë edhe eksperimente për këtë dhe kanë arritur në përfundimin se është e pamundur?