Wikipedia:Ri-kategorizime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vendosni kategoritë që duhen ndryshuar duke përmendur kategorinë e vjetër (aktuale), të renë, dhe një arsye, p.sh.:

Mesazh të reja


Duhet zhvendosur sepse ka më shumë se një vit, por s'mund të kategorizohen të gjitha vitet se ato s'kanë mbarim. Dori | Diskuto 2006 Janar 7 00:08 (UTC)

Eshte bere. Dori | Diskuto 2006 Janar 7 05:27 (UTC)


Ose një titull tjetër. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 7 00:38 (UTC)

Une them me mire Category:Vite në film Dori | Diskuto 2006 Janar 7 04:24 (UTC)
edhe unë them ( komentari ), sepse viti i filmit ose viti në film edhe gabim kuptohët, bone ashtu qysh po thue. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 7 04:34 (UTC)
Eshte bere Dori | Diskuto 2006 Janar 7 05:27 (UTC)
Faleminderit dhe sit mundësh ket Stamp me përkthy dhe drejtu: Stampa:Category redirect. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 7 05:32 (UTC)
Ndoshta Stampa:Kategori e zhvendosur? Dori | Diskuto 2006 Janar 7 05:36 (UTC)
Qysh dokët ma mirë, une vetëm e kopjova për s'leti. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 7 05:44 (UTC)

Artikujt në

Prej te kategoria Mjekësia duhet të largohen krejt bimët dhe të vendosen te kategorija Bimë --bet_0 2006 Janar 7 15:39 (UTC)
Nëse është e mundëshme të vendosen në kategorin Mjekësi popullore do të ishte më mirë pasi që ato bimë (gati të gjitha kanë të bëjnë me atë temë). - Hipi Zhdripi
Ke bërë një gabim, Aktor jo Aktorë, jam te e provu me mesu ket send me robotin, por qysh e thojnë amerikanët/anglezët Lazy dhe Gjermanet Faul jam. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 15 20:12 (UTC)
Pse jo aktorë, eshte shumes ne trajten e pashquar? Programi s'eshte shume i veshtire. Psh komanda per te bere rikategorizime eshte thjesht: python category.py move e cila pastaj te pyet per kategorine e vjeter dhe te rene. Une i shtoj edhe nje -putthrottle:10 qe te mos presi me shume se 10 sekonda. Dori | Diskuto 2006 Janar 15 22:47 (UTC)
Po, amo diçka nuk po më pëlqen ashtu kategoria, me Literaturen kam problem, tash me jo, po qysh doket ti me mir dori bënë, nuk e di çka kam bërë gabim amo prej fillimit nuk po funkcionon, e kam provu me interwiki. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| |#| |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 16 09:58 (UTC)


Kategoria Religjionë[Redakto nëpërmjet kodit]

Si orientim mundemi ti marrim edhe kategoritë e relligjionit në gjermanisht dhe anglisht. Keni parasysh edhe rregullën trajta e pashquar shumës. Ju lutem shkruani shkurt dhe qartë pse jeni për një propozim. ndryshimet e vogla do të bëhen me dorë, ndryshimet e mëdha (së paku mbi 5 artikuj) do të bëhen me robot nga unë ose nga dikush tjetër. tung --bet_0 5 Tetor 2006 10:13 (UTC)

Gjendja momentane e kategorive në Kategorinë religjionë

 • Religjionë
  • Ateizmi
  • Budizëm
  • Ezoterikë
  • Feja
   • Bektashi
   • Feja:Foto
   • Islam
    • Hamame
    • Imam
    • Islam-cung
    • Kur'ani
    • Libra Islam
    • Mysliman
    • Personalitete Islame
    • Xhami
   • Judaizëm
   • Krishter
    • Figura biblike
    • Figura të shenjta
     • Jezu Krishti
     • Shën Maria
    • Katolik
     • Doktorë kishe
     • Papë
    • Kisha
    • Lutje të krishtera
    • Ortodoks
     • Kisha Ortodokse
   • Krishterim
  • Paganizëm
  • Satanizmi
  • Shenjtorë
   • Shenjtorë ortodoksë
   • Shenjtër francezë
   • Shenjtër italianë
   • Shenjtër sirianë
  • Teologji
  • Vende të shenjta në Shqipëri

Propozimi 1[Redakto nëpërmjet kodit]

Category:Religjionë --> ?

 • (Besime, propozimi i Bet_0) - fjala religjion nuk ekziston në Fjalorin e Shqipes së Sotme, Tiranë, 2002. Kush ka ndonjë propozim më të mirë --bet_0 5 Tetor 2006 10:13 (UTC)
 • Besime fetare - pajtohem me Bet 0 se Religjionë nuk mendoj se duhet te jet. , por duhet te kihet parasysh se duhet nderruar dhe Stampa:Shtete Religjioni dhe tëgjith titujt e artikujve që kan këtë fjalë (për në brendi të artikujve mendoj se nuk është e nevojshme, por me tendencë që me kohë të largohet kjo fjalë). (Puntori 5 Tetor 2006 10:40 (UTC))
 • Besime për mua nuk vije në pyetje sepse ka shumë besime që nuk kanë lidhje me fe.--Hipi Zhdripi 5 Tetor 2006 18:28 (UTC)
Çka flet kundër të përfshihen krejt besimet me një kategori të përbashkët (Ato fetaret, atëherë si nënkategori të Besimeve). --bet_0 5 Tetor 2006 19:04 (UTC)
kadale bre se kryt osht ka më dham tu menu. Shiko përkufizimin e fesë Feja, pjesa e parë është me të vërtet përkufizim shkencorë se nuk le të intepretohet ndryshe është si formula në matematikë, mirëpo problemi është se nga fetarët përzihen senet edhe masanej është vështirë të gjendet kategorizimi tamom (mes me qenë intepretimet mjafton fizika e klasës së tetë për me vërtetu pohimin).--Hipi Zhdripi 5 Tetor 2006 19:58 (UTC)

Propozimi 2[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Fe: Besime ka kuptim të parorganizuar, ndërsa religion është diçka e organizuar, po ashtu si feja. Kuptohet nëse bëhet fjalë për besime në përgjithësi duhet përdorur fjala besime. Dori | Diskuto 5 Tetor 2006 12:53 (UTC)
Me sa e kuptoj unë ti je që ta zhdukim krejt kategorinë Religjionë dhe krejt tjerat ti vëndojm nën kategorinë Fe, respektivisht kategoria feja që e kemi për momentin të bëhet kryekategoria për krejt kategoritë në kategorinë religjionë. tung --bet_0 5 Tetor 2006 13:28 (UTC)
Kjo është një nga arsyet pse s'më pëlqejnë kategoritë pasi jo gjithçka mund të futet në një kallëp kategorie. Për shembull ateizmi është besimi se s'ka zot, por s'është i organizuar dhe me regulla, dhe si i tillë s'mund të vendoset nën kategorinë fe. Për mendimin tim jo të gjitha ato që janë nën kategorinë e tanishme kanë vend aty, por ato që kanë vend nën fjalën Religion (anglisht) duhet të jenë nën emrin shqip Fe. Ato që s'kanë vend aty, mund të vihen nën Besime apo diçka tjetër. Dori | Diskuto 5 Tetor 2006 23:13 (UTC)
më pëlqen kjo rradhitje që e propozon ti. edhe një pytje praktike, Fe pastaj a mundemi ta shtim nën kategorinë Besime? --bet_0 6 Tetor 2006 08:42 (UTC)
 • Fe nuk më duket se është termi i qëlluar ndoshta mund të përdoret për një pjesë por jo si kryekategori.--Hipi Zhdripi 5 Tetor 2006 21:24 (UTC)

Propozimi 3[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Me i pyet ata që merren me botën e shpirtrave e besimet fetare, po më duket është më së miri.

Ne kemi: "Feja eshte marrdhenia qe vendoset mes nje personi dhe nje apo me shume hyjnish ose fuqish mbinatyrore dhe mes njerzve qe ushtrojne te njejtin kult; me fjale te tjera mund te percaktohet si nje perçim tejnatyror te ndare e te koduar dhe te trasheguar ne brendesine e nje bashkesie shoqerore." -

 1. sa po kuptoj këtu janë dy gjykime (thënje) e para shpirtërore (madhënjet) dhe e dyta besimi (ushtrimi i kultit). Tani ku të futen personat (vetit, etj.) e të pa feve por që e kanë këtë mardhënje me fuqin mbinatyrore?. Si do që të jetë feja më duket se duhet të hyjë në një lëndë që merret me studimimin e shpirtrave dhe një lëndë që studion kultet.

--Hipi Zhdripi 5 Tetor 2006 21:24 (UTC)

Në fund të fundit edhe pse me fjalor (fjalë) fetare edhe vetë fetë disi lënë të kuptojnë këtë ndarje: " në shpirtë" dhe "në mish"

Propozimi 4[Redakto nëpërmjet kodit]

Propozimi 5[Redakto nëpërmjet kodit]