Wikipedia:WikiProjekti Historia e shqiptarëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Jeni të lutur që në seksionet më poshtë të bëni indeksimin e artikujve me temë nga historia e shqiptarëve.

Kërkesë: Përdoruesit që kanë njohuri në krijimin e skedarëve SVG apo PNG, janë të lutur të merren me punimin e hartave të Ilirisë, fiseve ilire, simboleve ilire dhe stemat e principatave shqiptare gjatë mesjetës në këto dy formate.

Projekti Historia e shqiptarëve ka për qëllim organizimin dhe përmirësimin e artikujve me temë nga historia e shqiptarëve. Pjesmarrja është e lirë, çdokush mund të japë sugjerimet e tij.

Si të listoj një artikull?
 1. Kontrollo një artikull në Kategorinë Historia e Shqipërisë
 2. Lexoje artikullin.
 3. Përcakto periudhën historike që i përket.
 4. Përcakto drejtimet ku ka nevojë për përmirësim.
 5. Shtoje në këtë projekt duke përdorur:
{{HSH-artikulli| artikulli| statusi1| statusi2}}
 1. Statusi mund te jete:
 • pp = për përmirësim
 • ref = nevojiten referenca
 • wiki = wikifikim i tekstit
 • str = rregullime strukturore
 • pov = joneutral
 • cung = i cunguar, rishkrim i artikullit
 • + = këshillohet zgjerim i artikullit
 • ++ ose +! = nevojitet zgjerim i menjëhershëm
 • zhv = duhet zhvendosur
 • gjitha = për përmirësim, joneutral, wikifikim i tekstit, rregullime strukturore

  Lashtësia

Përfshihen artikuj që i përkasin periudhës nga mijëvjeçari i V-të p.e.s. - mijëvjeçarin III p.e.s. (epoka e neolitit).

Parahistoria[përpunoni burim]

Pellazgët[përpunoni burim]

 • Pellazgët – rregullime strukturore, nevojiten referenca

  Ilirët

Përfshihen artikuj që përkasin periudhës nga mijëvjeçari II p.e.s.deri në vitin 395.

Fiset ilire[përpunoni burim]

 • Fiset Ilirei cunguar, rishkrim i artikullit, duhet zhvendosur

  Mesjeta

Përfshihen artikuj që i përkasin periudhës ndërmjet viteve 395 - 1392.

Arbërit[përpunoni burim]

  Pushtimi osman

Përfshihen artikuj që i përkasin periudhës ndërmjet viteve 1392-1912.

  Historia moderne

Përfshihen artikuj që i përkasin periudhës pas vitit 1912 e deri në ditët tona.

Pavarësia e Shqipërisë[përpunoni burim]

Lufta e Parë Botërore[përpunoni burim]

Republika (1925-1928)[përpunoni burim]

Mbretëria shqiptare[përpunoni burim]

Lufta e Dytë Botërore[përpunoni burim]

Regjimi komunist[përpunoni burim]

Historia pas vitit 1990[përpunoni burim]

Harta[përpunoni burim]

Vendbanime të kohës së gurit në Shqipëri

Literaturë[përpunoni burim]

Libra[përpunoni burim]

Dokumente historike[përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[përpunoni burim]

Anëtarët[përpunoni burim]

Deri më tani projekti ka 2 anëtarë. Në këtë projekt mund të kontribojnë vetëm përdoruesit e regjistruar. Në qoftë se edhe ti dëshiron të jesh pjestar i këtij projekti atëhere rendit emrin tënd të përdoruesit në fund të listës së mëposhtme dhe na trego aspektet ku dëshiron të japësh kontribut.

Nr.
Përdoruesi
Statusi
Si mund të ndihmoj unë?
1. Euriditi (DiskutimKontributezhvendosje) aktiv Faza 1. Organizim i përgjithshëm.
2. Babagjysh (DiskutimKontributezhvendosje) aktiv Faza 1. Kërkimi i informacionit të nevojshëm, strukturimi dhe përpunimi i artikujve të projektit.