Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Rajonet e Kosoves

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rajonet e Kosoves[Redakto nëpërmjet kodit]

Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Rajonet e Kosovës të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Të dhënat sipas regjioneve kryesore në Kosovë. Regjionet kryesore janë:

Rëmditja Emblema Regjioni Kodi postal Sipëfaqja Popullsia Dendësia Qyteti Harta
1 Gjakova stema.jpg Gjakova 50000 1129 km² 194,273 banorë 172.1 b/km² Gjakovë Kosovo.jpg RR GJA.png
2 Peja - Logo.jpg Peja 30000 1363 km² 172,602 banorë 126.7 b/km² Peje1.jpg RR PE.png
3 VushtriaEmblema.PNG Mitrovica 40000 2141.4 km² 232,628 banorë 108.7 b/km² Pont "AUSTERLITZ" Mitrovica.JPG RR MI.png
4 Prishtina-Stema.PNG Prishtina 10000 2551.8 km² 476,192 banorë 186.6 b/km² Prishtina City - Kosovo - 01.jpg RR PR.png
5
GjilaniEmblema.JPG
Gjilani 60000 1435 km² 178,146 banorë 124.2 b/km² Gjilani 2011.JPG RR GJI.png
6 Ferizaj Komuna.png Ferizaj 70000 1030.4 km² 185,734 banorë 180.3 b/km² Municipality of Uroševac RR FE.png
7 Prizreni 20000 1748 km² 326,062 banorë 186.6 b/km² Prizren.jpg RR PZ.png