Jump to content

Yūki Tabata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Yūki Tabata (Japonisht: 田畠裕基 Tabata Yūki; lindi më 30 korrik 1984) është mangaka japonezë nga Prefektura Fukuoka, Japoni. Ai është i njohur për mangën e tij Black Clover.

Karriera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yūki Tabata filloi karrierën e tij kur ai paraqiti punën e tij të parë, Grave Keeper HAKAMORI për Çmimin Tenkaichi Manga 2001, ku ai mori një Çmim Special të Jurisë. Ai më pas ka dorëzuar një tjetër one-shot, Blue Steady për një Çmim Fillestar i Mangës më 2003, ku ai ishte një nga finalistët. Në vitin 2004, Tabata hyri në konkursin e Çmimeve Tezuka, ku ai mori një nderim të nderuar për punën e tij, XXX WITH NO NAME. Tabata pastaj filloi karrierën e tij profesionale kur ai botoi one-shot, Garance, në 2005 Akamaru Jump.

Në vitin 2011, Tabata hyri në Kupën e Ardhshme të Artë, e cila lejoi që ai të publikojë një revistë në Weekly Shōnen Jump si pjesë e një konkursi. Ai botoi one-shot të quajtur Hungry Joker dhe arriti të fitojë garimin e lartpërmendur. Kjo rezultoi që një revistë e tij u konsiderua për një serializim nga revista. Serializimi për Hungry Joker filloi në nëntor 2012 në numrin e 50-të të revistës të vitit. Seri morën kritika të ndryshme për shkak të largimit të madh që seri kishte marrë nga one-shot origjinale. Për shkak të kësaj, Hungry Joker dështoi të arrijë popullaritet dhe u anullua pas 24 kapitujve në maj të vitit 2013 në numrin e 24 të revistës të vitit.

Një vit më vonë, Tabata botoi one-shot të re në revistën Jump Next të dytë të vitit 2014, të quajtur Black Clover. One-shot është konsideruar edhe një herë për serializimin për Weekly Shōnen Jump dhe filloi serializimin në shkurt të vitit 2015 në revistën e 12-të të vitit. Për serializimin e tij të dytë, Tabata vendosi të merrte një frymëzim shumë më të ngushtë nga one-shot origjinale, ku dizajni dhe personalitetet e personazheve kryesore, së bashku me cilësimet themelore, u bënë në seri.

Punimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

One-shot[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Grave Keeper HAKAMORI' 「墓 守 HAKAMORI Hakamori HAKAMORI」: botuar në Çmimin Tenkaichi Manga 31 gusht 2001.
  • Blue Steady: botuar në Çmimin Fillestar të Mangës qershor, 2003.
  • XXX WITH NO NAME: botuar në 2004 Tezuka Award.
  • Garance 「ガ ラ ン ス Garansu」: debutim profesional, botuar në revistën Akamaru Jump issue Winter 2005.
  • Hungry Joker 「HUNGRY JOKER ハ ン グ リ ー ジ ョ ー カ ー Hangurī Jōkā」: botuar në Weekly Shōnen Jump issue 37, 2011.
  • Black Clover 「ブ ラ ッ ク · ク ロ ー バ ー バ ー Burakku Kurōbā」: botuar në Jump NEXT issue 2, 2014.

Seritë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Hungry Joker 「HUNGRY JOKER ハ ン グ リ ー ジ ョ ー カ ー Hangurī Jōkā
  • Black Clover 「ブ ラ ッ ク · ク ロ ー バ ー バ ー Burakku Kurōbā