Ye-Ye (Real Madrid)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekipi i Yé-yé ishte emri që ju dha gjeneratën e të futbollistëve të ekipit spanjoll Real Madrid që dominoj futbollin spanjoll në vitet e 1960-ta. Ekipi që si kapiten nga lojtari veteran Francisco Gento i cili fitoi Kupën Evropiane 5 herë me Alfredo Di Stefano në vitet 1950. Ai do të çojë një grup të lojtarëve të rinj që përfshinte José Araquistáin, Pachín, Pedro de Felipe, Manuel Sanchís, Pirri, Ignacio Zoco, Fernando Serena, Amancio Amaro, Ramón Grosso dhe Manuel Velázquez.