Çifutët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Nje çifut në Jeruzalem

Çifutët apo jehudët janë një grup etnoreligjioz dhe një komb, me prejardhje izraelite dhe hebreje të Izraelit historik dhe të Judës.

Jehudizmi është besimi tradicional i popullit çifut, ndërkohë që respektimi i tij ndryshon nga respektimi i rreptë në përmbushjen e plotë të mosrespektimit. Etnia, kombësia dhe feja jehude janë shumë të ndërlidhura.

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Burim[redakto | përpunoni burim]