1961 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
1961

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1961
Lista e viteve në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1961Republikën e Shqipërisë.

Udhëheqës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Shkurt - Hoxha foli ashpër kundër Bashkimit Sovjetik dhe Jugosllavisë në Kongresin e Katërt të Partisë.
  • Bashkimi Sovjetik prishi marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë, duke nxitur vendet komuniste të Evropës Lindore që të zvogëlojnë rreptësisht kontaktet e tyre me shqiptarët. Shqipëria përmirëson marrëdhëniet e saj me Kinën.

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]