1964 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
1964

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1964
Lista e viteve në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1964Republikën e Shqipërisë.

Udhëheqës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Tetor - Hrushçovi, Sekretar i Përgjithshëm i Partisë Komuniste të Bashkimit Sovjetik dhe Kryeministri i Bashkimit Sovjetik, është i detyruar të japë dorëheqjen, për kënaqësinë e Hoxhës. Ai ishte përballur me një opozitë të konsiderueshme nga një aleancë e udhëhequr nga Leonid Brezhnev, Aleksandër Shelepin dhe Vladimir Semichastny. Enver Hoxha përgëzon rënien e Hrushçovit; Marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik dështojnë të përmirësohen.

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]