Adela Noriega

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Adela Noriega
Informacione personale
Ditëlindja 24 tetor 1969
Vendlindja Qyteti Meksiko, Meksiko
Faqja zyrtare adelanoriega.com.mx


Adela Noriega (emri i vërtete Adela Amalia Noriega Méndez) ka lindur me 24 tetor 1969, në Meksiko. Është një aktore meksikane.

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Kariera[redakto | përpunoni burim]

Filloi me telenovelën "Juana Iris" kur ishte 15 vjeçe, dhe në shfaqjen "Chacun Chacun". Në 1987 mori pjesë në "Yesenia" dhe "Quinceanera". Mbas këtyre sukseseve ajo shkoi në SHBA për "Guadalupe" (1994). Në 1995 shkoi në Kolumbi ku mori pjesë në "María Bonita".

Jeta private[redakto | përpunoni burim]

Babai i saj vdiq që kur ajo ishte shume e vogël. Ajo ka një motër më të madhe Reyna, dhe një vëlla më të vogël Alejandro. Eshtë e gjatë 1,72 m.

Filmografia[redakto | përpunoni burim]

Viti Filmografía Personazhi
2008 Fuego en la sangre Sofia Elizondo Acevedo
2005 La esposa virgen Virginia Alfaro
2003 Amor real Matilde Peñalver y Beristáin de Fuentes Guerra
2001 El manantial Alfonsina Valdés Rivero
1998 El privilegio de amar Cristina Miranda
1997 María Isabel María Isabel Sánchez
1995 María Bonita María "María Bonita" Reynoso
1993 Guadalupe Guadalupe Zambrano Santos
1989 Dulce desafío Lucero Sandoval
1987 Quinceañera Maricruz Fernández Sarcoser
1986 Yesenia Yesenia
1986 Un sábado más Maria José
1985 Juana Iris Romina
1984 Principessa Alina
1984 Cachún cachún ra ra! Adela

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]