Jump to content

Adriano Çelentano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Adriano Çelentano (Milano 6 janar 1938) është një këngëtar i njohur, aktor, komedian, regjisor e shkrimtar këngësh dhe mikpritës televiziv. Falë karrierës së tij gati 50-vjeçare e sukseseve të tija botërore është quajtur Elvis Presley italian, megjithatë është një figurë dhe një ikonë e shoqërisë italiane të pasluftës. Është i vetmi këngëtar italian që ka shitur më tepër se 100 milionë albume. Celentano është gjithashtu ndër të parët që ka arritur famë botërore (sidomos me albumin Prisencolinensinainciusol).

 • "Il tuo bacio è come un rock" (Puthja jote është si rok) 1960
 • "Furore" 1960 (Tërbim)
 • "Peppermint twist" 1962 (Përdredhje mente)
 • "A New Orleans" 1963 (Një Orleans i Ri)
 • "Uno strano tipo" 1963 (Një tip i çuditshëm)
 • "Non mi dir" 1965 (Mos më thuaj)
 • "La festa" 1965 (Festa)
 • "Il ragazzo della via Gluck" 1966 (Djaloshi i rrugës Gluk)
 • "Adriano rock" 1968 (Adriano rok)
 • "Una carezza in un pugno" 1968 (Një ledhatim në një grusht)
 • "Le robe che ha detto Adriano" 1969 (Gjërat që ka thënë Adriano)
 • "Adriano hits" 1970 (Hitet e Adrianos)
 • "Il forestiero" 1970 (I Huaji)
 • "Er più" 1971 (Ishte më tepër)
 • "I mali del secolo" 1972 (Të ligat e shekullit)
 • "Nostalrock" 1973 (Mall rok)
 • "La storia di un ragazzo chiamato Adriano Celentano" 1973 (Historia e një djaloshi të quajtur Adriano Çelentano)
 • "Yuppi du" 1975
 • "Il meglio di Adriano Celentano" 1975 (Më të mirat e Adriano Çelentanos)
 • "Svalutation" 1976 (Shvlerësim)
 • "Disco dance" 1977
 • "Tecadisk" 1977
 • "Me live!" 1977 (Unë drejtpërdrejtë)
 • "Ti avrò" 1978 (Do të të kem)
 • "Geppo il folle" 1978 (Gjepo i marri)
 • "Me, live!" 1979 (Unë drejtpërdrejtë)
 • "Soli" 1979 (Vetëm)
 • "Antologia ('57-'80)" 1979 (Antologjia)
 • "Un po' artista un po' no" 1980 (Pak artist pak jo)
 • "Deus" 1981 (Zot)
 • "Uh... uh..." 1982
 • "Atmosfera" 1983
 • "Celentano hit parade" 1983
 • "Le volte che Adriano è stato primo" 1983 (Herët kur Adriano ka qene i pari)
 • "I miei americani" 1984 (Amerikanet e mi)
 • "Joan Lui" 1985
 • "I miei americani 2" 1986
 • "La pubblica ottusità" 1987 (Cekësia publike)
 • "Antologia '57-'87 (6 disqe)" 1987
 • "Il re degli ignoranti" 1991 (Mbreti i të paditurve)
 • "Superbest" 1992
 • "Quel punto" 1994 (Ajo pikë)
 • "Gli anni sessanta" 1995 (Vitet 60-të)
 • "Alla corte del Re-mix" 1995
 • "Arrivano gli uomini" 1996 (Po vijnë njerëzit)
 • "Le origini di Adriano" 1997 (Rrënjët e Adrianos)
 • "Mina Celentano" 1998
 • "Io non so parlar d'amore" 1999 (Unë nuk di të flas për dashurinë)
 • "Esco di rado e parlo ancora meno" 2000 (Dal rrallë e flas edhe më pak)
 • "Il cuore, la voce" 2001 (Zemra, zëri)
 • "Per sempre" 2002 (Përgjithmonë)
 • "Tutte le volte che Adriano è stato 1" 2003 (Të gjitha herët që Adriano ka qenë 1)
 • "C'è sempre un motivo" 2004 (Ka gjithmonë një shtysë)
 • "C'è sempre un motivo + L'Indiano" 2005

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]