Jump to content

Antropoceni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antropoceni është propozim për një epokë që datohet nga fillimi i ndikimit të madh së njeriut mbi Tokën, gjeologjinë dhe ekosistemet. Ajo fillon fill pas epokës së Holoceni, e cila nisi pas asaj të Pleistocenit, që i'u përkasin periudhës së Kuaternarit.

Që nga gushti i 2016 Komisioni Ndërkombëtar për Stratigrafin dhe Unioni Ndërkombëtar i Shkencave Gjeologjike ende nuk e kanë njohur zyrtarisht atë si një nën-ndarje në kohët gjeologjike.[1] Edhe pse Grupi i Punës për Antropocenin (WGA) votuan mbi përfshirjen e kësaj epoke në kohët gjeologjike dhe paraqitën rekomandimet e tyre në Kongresin Ndërkombëtarë të Gjeologjisë më 29 gusht në vitin 2016.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Subcomission on Quaternary Stratigraphy, ICS » Working Groups". quaternary.stratigraphy.org (në anglisht). Marrë më 2016-02-23.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]