August Schmidthuber

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

August Schmidthuber (8 maj 190119 shkurt 1947) ishte një SS Brigadeführer e 7. SS-Freiwilligen-Gebirgs-Division „Prinz Eugen“ nga 20 janar 1944 te 8 maj 1945, dhe SS Skënderbeu nga maj 1944 e tutje.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

August Schmidthuber ka lindur në Augsburg, Bavaria, në 8 maj 1901. Ai u bashkua Sturmabteilung dhe Schutzstaffel (SS) shumë të rinj. Në 1939 ai fitoi Kryqi i Hekurt. Në 1943 ai u dërgua në Shqipëri për të mbikëqyrur operacionet e policisë SS të sigurisë. Nga maji deri në nëntor 1944 ai urdhëroi SS Skënderbeu (21. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Skanderbeg“ (albanische Nr. 1)).

Ai u ekzekutua më 27 shkurt 1947 nga qeveria Jugosllavia për rolin e tij në vrasjen e civilëve të atij vendi.

Përmbledhje e karrierës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Gefreiter - October 1, 1922
 • Unteroffizier - November 1, 1923
 • Unterfeldwebel - April 1, 1926
 • Oberfeldwebel - November 1, 1926
 • SS-Obersturmführer - May 17, 1935
 • SS-Hauptsturmführer - September 3, 1936
 • SS-Sturmbannführer - January 30, 1939
 • SS-Obersturmbannführer - June 21, 1941
 • SS-Standartenführer - April 20, 1943
 • SS-Oberführer - June 21, 1944
 • SS-Brigadeführer und Generalmajor der Waffen-SS - January 30, 1945

Dekoratave shquar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Infanterie Sturmabzeichen në argjendi
 • Eisernes Kreuz, Klasa e dytë - October 4, 1939
 • Eisernes Kreuz, Klasa e parë - November 11, 1939
 • Ostmedaille - 1942
 • Deutsches Kreuz në Gold - August 3, 1943

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • History of the United Nations War Crimes Commission and the Development of the Laws of War p. 528, United Nations War Crimes Commission, London: HMSO, 1948
 • Bernd Fischer, Albania at War (1999)
 • Chris Bishop, Hitler's Foreign SS Divisions (2005)