Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Logoja

Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë ishte organizatë rinore e Partisë së Punës së Shqipërisë. U themelua më 23 nëntor 1941 si Rinia Komuniste dhe zyrtarisht përshkrhej si "forca më e madhe revolucionare e fuqisë së pashtershme" dhe një "rezervë e fortë luftuese e partisë". Ajo kishte një rol kyç në organizimin e politizimit socialsit të Shqipërisë socialiste. Ajo ishte e lidhur me Frontin Demokratik.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Anëtarësia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbi 200.000 anëtarë të grupit ishin të moshës 15-25 vjeçare. Grupi ishte përgjegjëse për kontrollin e të gjitha organizatave të Pionerëve të cilat përfshinin fëmijët 7-14 vjeç, për zbatimin e direktivave të partisë në mesin e të rinjve, si dhe për mobilizimin e brigadve të punës vullnetare për të punuar në projekte të veçanta ekonomike. Anëtarësimi në kë këtë grup ishte një parakusht për ata që aspironin për një karrierë në parti apo aparatin shtetëror.

Punë vullnetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Biblioteka e Kongresit amerikan