Beteja e Llapushnikut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në Betejën e Llapushnikut të zhvilluar me 8, 9 dhe 10 maj të vitit 1998 ranë 47 dëshmorë dhe 54 martirë, ndërsa kjo ishte njëra ndër betejat më të lavdishme të UÇK-së.

Njësitet që i zhvilluan me heroizëm të pashoq luftimet në këtë betejë, ishin formacionet pëllumbi, çeliku dhe lumi.Ushtaret e komandante te palodhshem ishin:Fatmir Limaj,Isak Musliu,Imer Alushani,Ali Zogaj,sokol krasniqi,Kujtim Krasniqi,Fetah Zogu,Salih Muqaku,Sadik Shala,Shani Hoti,Isak Thaqi,Shefket Muhedini,Agim Zogaj,Agron Krasniqi,Sokol Elshani,Ramadan Zogaj,Ramadan Gashi,Agim Bajrami,Gani Elshani,Januz Bajrami,Halil Kolshi,Mehdi Thaqi,Gani Kastrati,Refki Mazreku,Shaban Sylaj,Rexhep Muqaku,Besim Halilaj,Daut Bajraktari,e shum trima te Drenices

Lufta që është bërë në Betejën e Grykës së Llapushnikut për të kontrolluar këtë zonë, ka qenë më e rëndësishmja për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, ku e bënte të pakalueshëm për forcat serbe në atë pjesë.