Borëbardha dhe shtatë xhuxhat (film 1937)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Borëbardha dhe Shtatë Xhuxhat (anglisht: Snow White and the Seven Dwarfs) është një film i animuar amerikan i vitit 1937 nga regjisori David Hand, William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce, dhe Ben Sharpsteen. Filmi u shpërnda nga studio Disney dhe u shfaq për herë të parë në ShBA me 21 dhjetor 1937.