Bosanska Krupa

Coordinates: 44°53′N 16°09′E / 44.883°N 16.150°E / 44.883; 16.150
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bosanska Krupa (Cirilik: Босанска Крупа, shqiptohet [bɔsanskaː krûpa]) është qytezë dhe komunë në veriperëndim të Bosnjës dhe të Hercegovinës, pranë lumit Una. Ndodhet 30 km (19 mi) në verilindje nga Bihaći (350 km larg nga Sarajeva) dhe është selia e komunës në kuadër të Kantonit Una-Sana te Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës. 44°53′N 16°09′E / 44.883°N 16.150°E / 44.883; 16.150