Burdullaku i Shkodrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Burdullaku i Shkodrës
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Nënfamilja:
Gjinia:
Lloji:
P. montenegrensis
Emri binomial
Pomatoschistus montenegrensis

Burdullaku i Shkodrës (Pomatoschistus montenegrensis) është një lloj peshku burdullak endemik i Malit të Zi dhe Shqipërisë, gjëgjësisht i Liqenit të Shkodrës. Ky lloj jeton në lumin Moraça dhe Zeta në Mal të Zi, si dhe në një kanal natyror që lidh Liqenin e Shkodrës me Liqenin e Baltës së Vogël. Gjitashtu haset edhe në pjesën shqiptare të Liqenit të Shkodrës. Meshkujt e këtij lloji mund të arrijnë një gjatësi prej 2.8 cm, ndërsa femrat mund të arrijnë vetëm 2.3 cm.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]