Jump to content

Busovaça

Coordinates: 44°06′N 17°53′E / 44.100°N 17.883°E / 44.100; 17.883
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Busovača është një qytezë dhe komunë në Kantonin Qëndror Bosnja në Bosnje dhe Hercegovinë. Ajo është 60 km (37 mi) nga Sarajevë, 21 km (13 mi) nga Zenica, dhe 30 km (19 mi) nga Travniku.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1971[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

14.428 gjithsej

  • Kroatët - 7.646 (52,99%)
  • Boshnjakët (d.m.th. Muslimanëve të Bosnjës) - 5.896 (40,86%)
  • Serbët - 735 (5,09%)
  • Jugosllavët - 60 (0,41%)
  • të tjerët - 91 (0,65%)

1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

18.879 gjithsej

  • Kroatët - 9.093 (48,16%)
  • Boshnjakët - 8.451 (44,76%)
  • Serbët - 623 (3,29%)
  • Jugosllavët - 510 (2,70%)
  • Të tjerët - 202 (1,06%)

Burimi: https://web.archive.org/web/20061026044230/http://www.hdmagazine.com/bosnia/census/cens-c.html

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

• Bare • Bukovci • Buselji • Busovača • Carica • Dobraljevo • Dolac • Donja Rovna • Gornja Rovna • Grablje • Granice • Gusti Grab • Hozanovići • Hrasno • Javor • Jazvine • Jelinak • Kaćuni • Kaonik • Katići • Kovačevac • Krčevine • Krvavičići • Kula • Kupres • Lončari • Mehurići • Merdani • Mihaljevići • Milavice • Nezirovići • Očehnići • Oselište • Podbare • Podjele • Podstijena • Polje • Prosje • Putiš • Ravan • Skradno • Solakovići • Strane • Stubica • Šudine • Turići i Zarače.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 44°06'N 17°53' / 44.100°N 17.883°D / 44.100; 17.88344°06′N 17°53′E / 44.100°N 17.883°E / 44.100; 17.883