Danilloja I i Malit të Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Prinici Danilloja I

Princi Danilloja I Petroviq-Njegosh (i njohur më parë si Vlladika Danilloja II; 25 maj 1826, Njegush, Mali i Zi – 13 gusht 1860, Kotorr, Austro-Hungaria,sot Mali i Zi) ishte vlladika dhe më pas princi i Malit të Zi prej 1851 deri më 1860. Ishte djali i Stanko Petroviq-Njegoshit dhe gruas së tij Krstinja Vrbica. Gjatë sundimit të tij, Mali i Zi u bë shtet sekular, një principatë laike në vend të një principate peshkopale.