Jump to content

Deutsche Welle

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
DW logo since 20212.

Deutsche Welle (Anglisht: German Wave, Shqip: Vala Gjermane), shkurtuar në DW, është një transmetues ndërkombëtar publik gjerman, shtetëror i financuar nga buxheti federal i taksave gjermane. Shërbimi është i disponueshëm në 32 gjuhë. Shërbimi televiziv satelitor i DW përbëhet nga kanale në anglisht, gjermanisht, spanjisht, persisht dhe arabisht. Puna e DW rregullohet nga Akti i Deutsche Welle, që do të thotë se përmbajtja synohet të jetë e pavarur nga ndikimi i qeverisë. DW është anëtare e Unionit Evropian të Transmetuesve (EBU).

DW ofron artikuj të përditësuar rregullisht në faqen e saj të lajmeve dhe drejton qendrën e saj për zhvillimin e mediave ndërkombëtare, DW Akademie. Qëllimet e deklaruara të transmetuesit janë të prodhojë mbulim të besueshëm të lajmeve, të sigurojë akses në gjuhën gjermane dhe të promovojë mirëkuptimin midis popujve. Ai është gjithashtu një ofrues i transmetimit të drejtpërdrejtë të lajmeve botërore të cilat mund të shihen përmes faqes së saj të internetit, YouTube, dhe pajisjeve të ndryshme celulare dhe luajtësve të mediave dixhitale.

DW transmeton që nga viti 1953. Selia e saj është në Bon, ku prodhohen programet e saj radiofonike. Megjithatë, transmetimet televizive prodhohen pothuajse tërësisht në Berlin. Të dy lokacionet krijojnë përmbajtje për faqen e lajmeve të DW. Që nga viti 2020, Deutsche Welle ka 1,668 punonjës (mesatarja vjetore). Në total, mbi 4000 njerëz të ndryshëm të mbi 140 kombësive punojnë në zyrat e DW në Bon dhe Berlin, si dhe në vende të tjera në mbarë botën.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]