Dislalia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dislalia do të thotë vështirësi në të folur për shkak të defekteve strukturore në organet e të folurit. [1] për shembull; sigmatizmi: i cili është shqiptim i gabuar i tingujve sibilant për shembull "Th" e shprehur si "S" dhe rotacizmi : në të cilën shkronja "R" shqiptohet si "I ose Y". Dislalia manifestohet në zëra të vështirë, të pasaktë ose të shtrembëruar për shkak të dëmtimit funksional ose organik të organeve të të folurit. Ajo nuk përfshin dëmtimin e të folurit për shkak të faktorëve neurologjik ose faktorëve të tjerë.

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "dyslalia". Merriam-Webster Medical Online Dictionary (në anglisht). 2010. Marrë më 25 korrik 2010.