Edukata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Edukata (lat. e-ducere = nxjerr [jashtë]) është tërësia e vetive apo e cilësive shpirtërore, mendore e fizike, e shprehive kulturore etj. (botëkuptimi, vetitë morale, tiparet e karakterit e të vullnetit, zakonet, shijet etj.), që fiton njeriu nën ndikimin sistematik të shkollës, të familjes e të shoqërisë dhe duke mësuar e punuar; formimi i përgjithshëm e i veçantë i njeriut.

Shiko dhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]