Jump to content

Edward Weevil

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Edward Weevil (エドワード・ウィーブル Edowādo Wīburu) është një personazh fiktiv në One Piece. Ai pretendon se është djali i Edward Newgate “Mjekërrbardhi” dhe ishte një nga Shichibukai deri në shpërbërjen e organizatës.[1] Nëna e tij është Bakkin, e cila pretendon se ishte e dashura e Mjekërrbardhit. Ai u përmend për herë të parë nga Commodore Brannew në një diskutim mbi radhët e tanishme të Shichibukai për disa oficerë të rangut të lartë, por nuk u quajt në mënyrë të qartë deri pas humbjes së Donquixote Doflamingo.[2]

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edward Weevil është një njeri i dhunshëm pasi ai la shkatërrim në prag të tij kur gjuante ekuipazhin dhe aleatët e Mjekërrbardhit.

Ai nuk është shumë i ndritshëm pasi ai pati një kohë të vështirë duke treguar ndryshimin midis një pasqyre dhe një fotografie. Si rezultat, ai manipulohet vazhdimisht nga nëna e tij, duke e bërë atë të besojë se ai është trashëgimtari i ligjshëm i pasurisë së Piratëve të Mjekërrbardhit, dhe jo anëtarët e Piratëve të Mjekërrbardhit, të cilëve ai besoi (i ndikuar nga nëna e tij) nuk janë të denjë. Ai gjithashtu flet në një mënyrë të urryer, fëminor, duke e bërë atë të tingëllojë si një fëmijë i vogël dhe një i thjeshtë. Megjithëse pretendimet e tij dyshohen gjerësisht, të paktën, ai duket se beson vërtet se ato janë të vërteta.

Për dallim nga babai i tij i supozuar, Weevil nuk mban koncepte të familjes në të njëjtën drejtim, duke besuar se trashëgimia e tij e pretenduar e gjakut është ajo që e bën atë familjen e vërtetë, jo lidhjet e ndërtuara mbi miqësi dhe shoqëri. Për shkak të kësaj, ai sulmoi dhunshëm të gjithë ata që dikur ishin të lidhur me Mjekërrbardhin.

Ai gjithashtu mban zemërime, pasi donte të hakmerrej për vdekjen e pretenduar të babait të tij mbi Mjekërrziun, por ishte i bindur nga nëna e tij se hakmarrja nuk është e rëndësishme.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fuqitë e Weevil janë lavdëruar nga Borsalino i cili krahasoi aftësitë e tij me atë të një Mjekërrbardhi të ri, babai i tij i supozuar. Ai ishte në gjendje të mposht me një dorë vetëm 16 ekuipazhet e piratëve të lidhur me Mjekërrbardhin.

Sikur babai i tij i dyshuar, Mjekërrbardhi, ai mban një naginata si armë të tij.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, Weevil dublohet nga Kōzō Shioya.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Edward Weevil është i vetmi anëtar i Shichibukai që nuk morri pjesë në Betejën e Marinefordit.
  • Edward ka shpërblimin më të lartë se anëtarët tjerë të Shichibukai.

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 956
  2. ^ One Piece Kapitulli 700 dhe Epizodi 629