Shichibukai

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shichibukai (七武海, Shtatë Luftëtarë e Detit) janë një grup që paraqiten në anime dhe manga One Piece. Ata janë shtatë piratë të fuqishëm që janë bashkuar me Qeverinë Botërore.

Shichibukai është një nga tre grupet që mbajnë fuqinë në ekuilibër.

Përmbledhje[redakto | përpunoni burim]

Shichibukai është organizatë e përbërë nga shtatë piratë që janë në shërbim të Qeverisë Botërore. Edhe pse ata punojnë për Qeverinë Botërore, atyreve nuk i'u interesojnë as nuk e respektojnë Qeverinë. Marinarët i konsiderojnë Shichibukai si të gjithë piratët tjerë.

Gjatë vizitës së Boa Hancock në Nivelin 6 të Impel Down, Jinbe deklaroi se nuk dinte shumë për të, ndoshta duke sugjeruar se vetëm disa nga Shichibukai janë të njohur me njëri-tjetrin ose madje kanë takuar personalisht të gjithë anëtarët e tjerë. Përkundër kësaj, të gjithë Shichibukai (duke përfshirë edhe të mëparshmit) janë paraqitur para luftës midis Piratëve të Mjekërrbardhit dhe Marinarëve.

Shumica e Shichibukai duket se kanë njohuri të kufizuara për njëri-tjetrin, të tilla si Jinbe kurrë nuk e ka takuar Hancock para vizitës së saj në Impel Down. Megjithatë, disa të tjerë, si Doflamingo dhe Krokodili, bisedojnë sikur të njihen me njëri-tjetrin. Në fakt, Doflamingo ka njohuri për pjesëmarrjen e Kuma në programin Pacifista, por nuk di për marrëdhëniet e tij të kaluara me Revolucionarët. Gjatë këtyre ndërveprimeve, shumica prej tyre janë armiq, të tilla si Jinbe dhe Krokodili duke qortuar njëri-tjetrin për çështjet me Mjekërrbardhit.

Anëtarët të tanishëm[redakto | përpunoni burim]

Emri Mosha Shpërblimi
i mëparshëm
Dracule Mihawk 43 E panjohur
Bartholomew Kuma 47 296,000,000 Beli
Boa Hancock 31 80,000,000 Beli
Buggy 31 15,000,000 Beli
Edward Weevil E panjohur 480,000,000 Beli

Anëtarët e mëparshëm[redakto | përpunoni burim]

Emri Mosha Shpërblimi
i mëparshëm
Krokodili 46 81,000,000
Jinbe 46 400,000,000 Beli
Marshall D. Teach 40 E panjohur
Gecko Moria 50 320,000,000 Beli
Trafalgar Law 26 500,000,000 Beli
Donquixote Doflamingo 41 340,000,000 Beli

Kuriozitete[redakto | përpunoni burim]

 • Pesë anëtareët e Shichibukai kanë hyrë në burgun Impel Down:
  • Krokodili u dënua me jetë për abuzimin e statusit të tij si Shichibukai, duke themeluar Baroque Works dhe duke tentuar një grusht shteti në mbretërinë Alabasta.
  • Jinbe u dënua me burgim të përkohshëm për shkaktimin e një zhurmë në selinë e Marinarëve dhe refuzimin për të ndihmuar në luftën kundër Mjekërrbardhit.
  • Hancock ndihmoi Luffy të depërtojë në burg, për të parë Ace personalisht.
  • Marshall D. Teach infiltroi në burg, ku ai kishte për të luftuar kundër Magellan, drejtorit të Impel Down. Qëllimi i tij ishte gjetja e anëtarëve të rinj për ekuipazhin e tij, ndër të cilët ishte Shiliew, ish-drejtues i Impel Down dhe i burgosur për mizorinë e tij të tepruar ndaj të burgosurve.
  • Buggy ishte i burgosur para marrjes së ftesës për t'u bashkuar me grupin.
 • Luffy ka mposhtur 3 Shichibukai: Krokodilin, Gekko Moriah dhe Doflamingo (Ai mposhti Buggy, para se ai të bëhet anëtar i Shichibukai). Ndërsa Zoro u mposht nga dy Shichibukai: Mihawk dhe Kuma.
 • Mihawk dhe Jinbei janë të vetmit anëtar të cilët nuk kanë fruta të detit.
 • Boa Hancock është e vetmja femër në këtë grup.
 • Pesë anëtarët e Shichibukai ishin prezent në ekzekutimin e Gol D. Roger: Buggy, Mihawk, Krokodili, Doflamingo dhe Moria.