Jump to content

Issho

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Issho zakonisht i njohur si Fujitora (lit. “Tigri Vjollcë”) është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece. Ai është admiralMarinsat. Ai u bë admiral pas dorëheqjes së Aokijit dhe ngritjes së Akainus prej pozitës si admiral në flotën e admiralit. Përkrahës i "Drejtësisë Morale", Fujitora kryesoi në mënyrë të veçantë një fushatë për të shfuqizuar sistemin e Shichibukai, i cili ndodhi gjatë Levely më të fundit.[1]

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora duket shumë i besuar i njerëzve, ashtu siq ndodhi kur besoi se humbte ndaj njerëzve të Doflamingos në kumar. Mashtruesit dëshironin ta vrisnin Luffy, pasi ai i tregoi Issho se në fakt po fitonte, por njerëzit e Doflamingos po e mashtronin. Kështu që Issho e mbrojti Luffy nga mashtruesit.

Ai ndjekë idetë e tij në vend se ta respektonte “Drejtësinë Absolute”. Sidoqoftë, ai akoma kurseu Ceasar Clown pasi ishte vartës që punonte për Doflamingon, edhe pse ai e kuptoi se Doflamingo mund të ishte në diçka dhe dëshironte të hetonte më tej problemin nëse nuk do të ishte për ligjin dhe mungesën e provave të forta.

Ai është mjaft modest, pasi ai mezi i komentoi vërejtjet Doflamingo dhe Law e bërë për reputacionin e tij të frikshëm dhe shfaqjen e pushtetit.[2] Megjithatë, Fujitora ka një ndjenjë krenarie që e pengon atë të kthehet në vendimet e tij, duke refuzuar të kërkojë falje për Sakazuki pas një argumenti të nxehtë mes tyre pasi ai la Luffy dhe Law të iknin.

Fujitora është gjithashtu një njeri shumë i mëshirshëm, i butë ndaj vartësve të tij. Pavarësisht se ishte një nga marinat më të renditura, Fujitora shfaq një shqetësim të madh për civilët e pafajshëm, duke u dhënë prioritet sigurisë së tyre mbi detyrën e tij për të arrestuar dhe ndëshkuar kriminelët, ndryshe nga Sakazuki dhe shumica e marinsave të tjerë të lartë, të tillë si zëvendës-admiralët që janë të pamëshirshëm duke sakrifikuar vartësit e tyre për hir të vrasjes së kriminelëve.

Një tipar tjetër të Fujitorës është aftësia e tij për të qëndruar i qetë. Edhe kur një nga meteoret e tij u dërgua duke fluturuar mbrapa në anijen e tij, ai ishte i qetë duke ngrënë një tas me petë të skuqura duke vepruar sikur asgjë nuk po ndodhte, ndërsa njerëzit e tij ishte në panik dhe madje duke komentuar zgjedhjen e tij të kohës për një vakt.[3]

Fujitora është poashtu njeri i fjalës dhe ndjekë rregullat e veta, dhe ndonjëhere bën vendime bazuar rrokullisjen e zareve që mban me vete kudo që shkon. Për shembull ai rrokullisi zaret për të vendosur nësë do t'i ndjekë Luffy dhe ekuipazhit të tij pas rrënies së Doflamingos.

Aftësitë dhe fuqitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si admiral, Fujitora ka autoritet mbi mijëra ushtarë që janë të rangut të ulët.

Sa i përket forcës luftarake, Fujitora konsiderohet të jetë një nga luftëtarët më të fortë brenda gjithë strukturës së Qeverisë Botërore, pasi një admiral konsiderohet "Fuqia më e Madhe Ushtarake", duke e bërë atë një nga njerëzit më të fuqishëm në botë. Siç u vu re nga Doflamingo dhe ai vetë, Fujitora dhe Ryokugyu njihen si "përbindësha të fuqishëm" në Marinsat. Admirali i Flotës Sakazuki kishte besim në aftësinë e Fujitora për t'u marru me Monkey D. Luffy dhe Trafalgar Law, të dy anëtarë të Gjeneratës më të Keqe dhe ky i fundit (në atë kohë) një Shichibukai.

Ai mundi të luftonte edhe kundër Sabos, shef i shtabit dhe “No. 2” më i fortë në Ushtrinë Revolucionare. Për më tepër, Fujitora ishte në gjendje të mposhtte fort, ai ishte në gjendje për të mposhtur Jack, një komandant i lartë i njërit prej Katër Perandorëve me një shpërblim prej 1,000,000,000 (megjithëse me ndihmën e supozuar të figurave të tjera të fuqishme detare).

Pavarësisht nga të qenit i verbër, për shkak të shqisave të tij të tjera akute dhe Ambicien e Vëzhgimit, Fujitora mund ta trajtojë veten në mënyrë perfekte në luftime, madje edhe kundër kundërshtarëve jashtëzakonisht të fortë, me Law që vëren se verbëria e tij duket se nuk e pengon atë aspak. Ai duket se ka një dëgjim të shkëlqyeshëm, pasi ai ishte në gjendje të dëgjonte rrufetë nga Clima-Tact-i të Nami ndërsa ajo ishte larg nga pozicioni i tij, diçka që Doflamingo nuk ishte në gjendje të zbulonte. Ai gjithashtu deklaroi se ai është në gjendje të ndjejë lëvizjen e reve.

Fruti i Detit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora hëngri frutin Zushi Zushi, një lloj i Paramecias që e lejon atë të manipuloj gravitet me shpatën e tij. Gama e fuqisë së efektit mund të përfshijë potencialisht zona të gjera, madje edhe ishuj të tërë, dhe kryesisht kanalizohet përmes shpatës së tij.

Fujitora mund të rrisë në mënyrë drastike gravitetin rreth të tjerëve, duke i mbajtur ata në tokë dhe duke ua bërë të vështirë lëvizjen e tyre, duke përfshirë kundërshtarë jashtëzakonisht të fortë. Ai mund të rrisë gravitetin duke vepruar ndaj kundërshtarëve atje ku ata përplasen në tokë nën presion të jashtëzakonshëm, madje duke shkuar deri në thellimin e thellë të tokës nën to. Fujitora gjithashtu mund të kontrollojë drejtimin e gravitetit të tij, duke e lejuar atë të krijojë gravitet horizontal për të sulmuar me një forcë të madhe shtytëse. Për më tepër, Fujitora është në gjendje të përdor fuqinë e tij në mbrojtje duke bërë fusha që sprapsin sulme me gravitet në dukje të kundërt. Ai gjithashtu mund të përdorë gravitetin për të tërhequr objektet drejtpërdrejt drejt vetes, me fushën e gravitetit që është e aftë të arrijë edhe në hapësirën e jashtme, të cilën ai e ka përdorur disa herë për të thirrur meteorë për të goditur kundërshtarët e tij.

Duke mohuar tërësisht gravitetin, Issho mund të zbatojë lëvizjen e kontrolluar të objekteve jo të gjalla rreth tij. Ai është treguar duke ngritur një luftanije në ajër për të lëvizur veten dhe njerëzit e tij më shpejt mbi det dhe duke notuar një shkëmb të vogël për ta përdorur si një platformë të lëvizshme për të fluturuar individualisht.

Haki[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora mund të përdorë dy lloje të Ambicies (Haki): Amibicien e Armatimit dhe të Vëzhgimit.

Ambicia e Armatimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora ka demonstruar aftësi të larta në Ambicien e Armatimit, duke qenë në gjendje të përplaset kokë më kokë me Sabo, një përdorues i Logia i cili vetë është i aftë me këtë Haki.[4] Fujitora mund të përqëndrojë një përqendrim të fortë të Hakit në shpatën e tij, duke e bërë atë të zezë obsidian dhe mjaft të fortë për të mbrojtur kundër shufrave me tela të mprehur të Torigakos së Doflamingos, të cilat lehtë mund të copëtojnë topa kanoni dhe ndërtesa të bëra me gurë.

Ambicia e Vëzhgimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora është mjeshtër në Ambicien e Vëzhgimit, të cilin e përdor për të kompensuar verbërinë e tij në betejë, aftësia e tij e jashtëzakonshme duke i dhënë atij një ndjenjë të fortë rreziku. Ai mund të parashikojë me saktësi sulme të shpejta (dhe të papritura) nga armiqtë, si një goditje e papritur nga Doflamingo, dhe në përgjithësi të përballojë luftën kundër armiqve jashtëzakonisht të fortë, të shpejtë dhe të shkathët pa ndonjë vështirësi në dukje. Më e rëndësishmja, Fujitora është i aftë të "shohë" qeniet e gjalla rreth tij si imazhe në "syrin e mendjes" së tij, të përfaqësuar si koleksione të aurave me ngjyra në një sfond të errët, në një mënyrë të padëmtuar nga verbëria e tij. Për më tepër, Fujitora ka demonstruar aftësinë për të lexuar dhe dëgjuar mendimet dhe emocionet e vërteta të njerëzve të tjerë, duke e bërë të vetëdijshëm, për shembull, se qytetarët e Dressrosa nuk kishin asnjë vullnet të keq ndaj Luffy ndërsa "e ndiqte" atë jashtë vendit.

Armë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fujitora mban një shikomizue (teh shpate në një montim si kallam) së bashku me aftësinë e tij të Frutit të Detit, duke kanalizuar fuqinë e tij të gravitetit përmes shpatës. Zakonisht, Fujitora e mban armën në një stil të kundërt, tehja drejtohet në drejtim të kundërt me gishtin e madh. Pavarësisht nga verbëria e tij, admirali është treguar mjaft i fuqishëm dhe i aftë në planin e tij, i aftë të shmangë ose bllokojë sulmet në hyrje, madje edhe ato jashtëzakonisht të forta ose sulme të befasishme, me pak çështje duke përdorur manovra të thjeshta të parimit, duke demonstruar shkathtësi me shpejtësi të rrufes. Me mjeshtërinë e shpatës, e kombinuar me fuqitë e tij të Frutit të Detit, Fujitora mund të luftoj në mënyrë të barabartë me Sabo që mbante stafin e tij të mbuluar me flakë dhe nuk shfaqte telashe për ta bërë këtë.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, Fujitora dublohet nga Ikuya Sawaki.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Paraqitja e Fujitorës është e bazuar në personazhin Zatoichi e luajtur nga aktori Shintaro Katsu.[5] Ngjajshmërit mes tyre janë:
  • Të dy përdorin shikomizue për ecje dhe betejë.
  • Të dy e duan kumarin (edhe pse Zatoichi është në gjendje të njohë nëse ai është duke fituar ose jo). Interesante, ata ishin gjithashtu objektiva të mashtrimit të lojërave të fatit në shfaqjet e tyre të vajzave, Fujitora në restorant dhe Zatoichi në Përralla e Zatoichit. Ndërsa Fujitora u mashtrua me sukses, Zatoichi pa që donin ta mashtronin.
  • Të dy mbajnë shpatë në një mënyrë indentike dhe tërheqin Iaijutsu (teknika e tërheqjes së shpejtë).

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ One Piece Kapitulli 957 dhe Epizodi 958
 2. ^ One Piece Anime - Kapitulli 713 dhe Epizodi 643
 3. ^ One Piece Anime - Kapitulli 724 dhe Epizodi 655
 4. ^ One Piece Kapitulli 752 dhe Epizodi 688
 5. ^ "Is Fujitora modelet after "Zatoichi" played by Shintaro Katsu?" (në anglisht). SBS Volume 74.