Jump to content

Admirali (One Piece)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Admirali është rangu i dytë në organizatën e Marinarëve në anime dhe manga One Piece, është rangu më i lartë se zëvendës i admiralit dhe më e ulët se flota e admiralit. Si pjesë e Tri Fuqive të Mëdha, tre admiralët konsiderohen mesin e personazheve më të fuqishëm në seri.

Anëtarët të tanishëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri i vërtet Emri i kodit
Borsalino Kizaru (黄猿 që do të thotë “Majmuni i Verdhë”)
Issho Fujitora (藤虎 që do të thotë “Tigri Vjollcë”)
Aramaki Ryokugyu (緑牛 që do të thotë “Demi i Gjelbërt”)

Admiralët e mëparshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri i vërtet Emri i kodit
Borsalino Kizaru (黄猿 që do të thotë “Majmuni i Verdhë”)
Kuzan Aokiji (青雉 që do të thotë “Fazani i Kaltërt”)
Sakazuki Akainu (赤犬 që do të thotë “Qeni i Kuq”)

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qeveria Botërore konsiderojnë admiralët si Fuqia më e Madhe Ushtarake (最高戦力, Saikō Senryoku), dhe janë luftëtarët më të fuqishëm në Marina. Të tri admiralët repsektohen dhe frikësohen nga e gjithë bota.

Duke qenë admiralë, të tre janë të aftë të përdorin Haki dhe u treguan jashtëzakonisht të aftë kur përdorin Busoshoku Haki-n e avancuar së bashku për të bllokuar valën e fuqishme goditëse të Mjekërbardhës. Të tre ata janë gjithashtu në gjendje t'i mbijetojnë një goditjeje të mbushur me Haki, pavarësisht se ajo e anulon paprekshmërinë e tyre, megjithëse Aokiji u gjakos nga goja pas një sulmi të fshehtë nga Jozu, i mbushur me Haki, megjithëse nuk shkaktoi lëndime të tjera; Akainu u mbijetoi dy prerjeve të detyruara nga Haki në qafë, megjithëse ai vuri në dukje shqetësimin e shkaktuar nga goditjet.

Tri admiralët e mëparshëm kanë pasur fruta deti të llojit Logia (aftësi elementi), aftësia e Akainut është magma, aftësia e Aokijit është akulli dhe Kizaru ka aftësi të dritës. Të gjitha fuqitë e tyre janë shumë shkatërruese, edhe kur krahasohen me një përdorues mesatar të Logia. Ata janë të gjithë mjaftueshëm të fortë për të luftuar vetëm me Mjekërbardhën, me Kizaru dhe Akainu duke i shkaktuar atij dëm të madh (megjithëse Jozu ndërhyri në luftën e Aokiji), si dhe duke luftuar në të njëjtin nivel me tre komandantët kryesorë të Piratëve të Mjekërrbardhit, duke mposhtur përfundimisht komandantët e përmendur me lehtësi relative, me Akainu madje duke vrarë një (edhe pse kundërshtarët e Kizaru dhe Aokiji ishin të hutuar dhe magma e Akainut ka një epërsi natyrore ndaj zjarrit të Ace).

Të tre admiralët tregohen të jenë shpatarë të aftë, pasi Aokiji dhe Kizaru formuan tehe nga elementët e tyre përkatës dhe i përdorën ato me zotësi të madhe, ndërsa Akainu (para se të bëhej admiral) u pa duke mbajtur një katana gjatë viteve të tij të reja. Ata janë gjithashtu shumë të aftë në luftimin dorë më dorë, duke e kombinuar atë me fuqitë e tyre të Frutit të Detit ose duke e demonstruar atë përmes forcës së papërpunuar.

Diku brenda dy viteve, dy admiralë të rinj u emëruan për të forcuar forcën luftarake të Marinarëve: Issho, i cili shkon nën pseudonimin Fujitora dhe Ryokugyu. Të dy konsiderohen si "bisha" nga Donquixote Doflamingo. Së bashku me këta të dy, Borsalino (Kizaru) është admirali i vetëm i mbetur i gjeneratës së mëparshme.

Issho posedon Haki, ashtu si të gjithë admiralët. Ai posedon gjithashtu frutin e shtypjes, të cilin mund ta kanalizojë përmes shpatës së tij (megjithëse nuk dihet nëse nevojitet apo jo përdorimi i shpatës së tij), duke e lejuar atë të manipulojë gravitetin në një magnitudë intensive, të aftë për të shtypur armiqtë e tij në tokë. dhe krijimi i një krateri gjigant si pasojë. Forca është mjaft e fortë për të tërhequr meteorët nga hapësira, gjë që bëri që edhe dy Shichibukai të shprehin frikën ndaj fuqisë së tij. Shembulli më i mirë dhe më i fundit i fuqisë dhe forcës së tyre është se ish-admirali i Flotës Sengoku, Admirali Issho dhe Zëvendës Admirali Tsuru janë në gjendje të mposhtin Jack, një nga krahët e djathtë të Perandorit Kaido, i cili ka një shpërblim prej 1,000,000,000 beli.

Detyrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përveç kontrollit mbi mijëra ushtarë që renditen poshtë tyre, admiralët janë të vetmit marinarë, së bashku me admiralin e flotës, brenda Qeverisë Botërore që kanë autoritetin dhe aftësinë për të lëshuar një thirrje Buster në çdo ishull që e konsiderojnë një kërcënim. Ata janë gjithashtu të vetmit që mund t'u japin agjentëve të tjerë të Qeverisë Botërore lejen për të përdorur Thirrjen Buster. Eprorët e vetëm të admiralëve, përveç admiralit të flotës, janë Gorosei dhe Komandanti i Përgjithshëm i Qeverisë Botërore.

Duhet të kundërshtohet ose të plagoset një Fisnik i Botës, një admiral mund të thirret për të marrë poshtë palën kundërshtare në fjalë dhe / ose sulmuesit që kanë bërë dëmin. Dështimi nuk është i pranueshëm.

Me dëshmi dhe arsye të mjaftueshme, një admiral mund të revokojë një Shichibukai të titullit të tij, duke falur kriminelët për të punuar nën një Shichibukai. Megjithëse, në gjithë drejtësinë, ky autoritet i jepet edhe personelit të rangut më të ulët me dëshmi të mjaftueshme.

Admiralët qëndrojnë në Shtabin e Marinës për shumicën e kohës së tyre derisa të thirren për një mision të rëndësishëm, siç është ndëshkimi i atyre që do të sulmonin një Fisnik Botëror. Megjithatë, duket se ata kanë të drejtë të shkojnë kudo që duan për sa kohë që nuk janë në detyrë aktive, siç tregohet me Aokiji që udhëton rastësisht me biçikletën e tij. Ata gjithashtu mund të shpërfillin praninë e kriminelëve nëse duhet ta zgjedhin këtë.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Të gjithë admiralët (dhe disa kanditatë) e treguara deri më tani janë të bazuara në aktorët japonezë dhe janë vizatuar për t'i ngjaj ato.
  • Të gjithë admiralët e paraqitur deri më tani kanë kostume të ndryshme dhe kanë Frutat e Detit që korrespondojnë me ngjyrën në emërtimet e tyre.
  • Tre admiralët e mëparshëm kanë shumë ngjashmëri:
    • Emërtimet e tyre janë marrë nga legjendat Momotaro, ata janë një fazan, një qen dhe një majmun duke ndihmuar heroin, Momotaro, në aventurat e tij. Rastësisht, çdo personalitet përshtatet me pseudonimet (Aokiji, fasani, është disi i pasjellshëm, Kizaru, majmuni, është mjaft i munguar-mendje dhe i papërgjegjshëm, dhe Akainu, qeni, është shumë besnik).
  • Secili nga Frutat e Detit të klasës së tyre të elementit i korrespondojnë veçorive specifike të tokës (shkëmbit të shkrirë), detit (ujit të ngrirë) dhe qiellit (rrezet e diellit).
  • Skemat e tyre të ngjyrave (e verdhë, e kaltër dhe e kuqe) janë tre ngjyrat primare në sistemin e ngjyrave suptraktive.
  • Ish-zëvendësadmirali Monkey D. Garp, në më shumë se një rast, ka refuzuar promovimin për t'u bërë admiral. Ai është shprehur se nuk ka nevojë për një pozitë më të lartë për të bërë atë që dëshiron. Një arsye tjetër kryesore që Garp e ka refuzuar promovimin është sepse ai nuk dëshiron t'i bindet drejtpërdrejt Fisnikëve Botërorë. Ndërsa u rendit zyrtarisht si zëvendësadmiral, aftësitë e tij dikur mjaftuan për ta kualifikuar për gradën e admiralit përpara se të dilte në pension.