Marinarët (One Piece)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Marinarët (海軍 Kaigun) janë forca ushtarake detare të Qeverisë Botërore në anime dhe manga One Piece. Puna e tyre janë zbatimi i ligjit, sigurimi ndërkombëtar dhe operacione ushtarake. Marinarët janë një nga Tre Fuqitë e Mëdha në Botë, së bashku me Shichibukai dhe Yonko.

Pas Betejës së Marinefordit, admirali i ri i flotës zhvendosi selinë e Marinës në Botën e Re.[1]

Bazuar në veprimet dhe rolet e tyre gjatë serisë, ata konsiderohen një nga grupet antagoniste në seri.

Detyrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Detyrë e Marinës është të mbajë ligj dhe rend në të gjithë botën dhe të imponojë vullnetin dhe fuqinë e Qeverisë Botërore. Prandaj, ato konsiderohen si forca kryesore e zhvillimit strategjik në Qeverinë Botërore dhe pritet që t'i binden urdhrave të saj sipas dëshirës. Ndonjëherë këto urdhra janë të diskutueshme; megjithatë, ata pritet t'i kryejnë ato pa marrë parasysh mendimin. Ata i shpërblejnë gjuetarët e shpërblimit për kapjen e kriminelëve. Kriminelët e kapur që sjellin të gjallë dorëzohen për t'u bërë një shembull. Marinsat janë lënë për të siguruar transportimin e këtyre kriminelëve në burg dhe / ose në ekzekutimin e tyre.

Marinsat shpesh punojnë në çifte, me një oficer të lartë dhe një të dytë në komandë, ose një vartës që është me një gradë më të ulët. Këto partneritete mund të mbeten edhe gjatë promovimeve, me të dy çiftet që avancojnë së bashku. Në palë, oficeri më i lartë do t'i japë urdhrat atyre nën komandën e tyre, ndërsa veprimet e tjera si këshilltar ose mbledhës informacioni, duke siguruar komandën e partnerit të tyre, ndërmerren nga vartësit.

Marinsat më të renditura (admiralët dhe admirali i flotës) pritet të jenë në thirrje për të udhëhequr forcat detare në luftë. Kjo mund të marrë formën e kapjes së shumë kriminelëve në të njëjtën kohë, duke mbrojtur Fisnikët Botërorë, ose duke thirrur Buster Call për të trajtuar një situatë. Zv.admiralët janë ata që shërbejnë në anijet që admiralët thërrasin, dhe janë të ngarkuar me kryerjen e urdhrave të admiralëve saktësisht.

Qëllimi kryesor i marinës mbetet në idenë e sjelljes së drejtësisë për çdo kriminel. Ata e përdorin drejtësinë si politikën e tyre të përbërë për të menaxhuar një botë që është bërë tërësisht nga një oqean shumë më e lehtë. Megjithatë, problemi kryesor brenda Marinës është qasja e tyre ndaj Drejtësisë. Ata janë përgjithësisht të ndarë mes atyre që mbështesin “Drejtësinë Morale” dhe atyre që mbështesin “Drejtësinë Absolute”, meqë ky i fundit është kodi i sjelljes për Marinsat si një doktrinë qendrore. Sidoqoftë, ka pak shqetësime nga marinsat më të renditura në lidhje me mënyrën se si kryhet Drejtësia, përderisa është, duke udhëhequr ata që me të vërtetë përkrahin drejtësinë absolute për të ndërmarrë veprime të diskutueshme në kryerjen e detyrave të tyre.

Marinsat gjithashtu ndihmohen nga Shichibukai në drejtim të mbajtjes së "Tre Fuqive të Mëdha", dhe si të tilla, pritet të bashkëpunojnë kur është e nevojshme. Përkundër kësaj, disa marinsarë, si Aokiji, Akainu, Smoker, Sengoku,Kizaru dhe Fujitora mendojnë për Shichibukai si jo më shumë se piratët. Nga ana tjetër, Shichibukai nuk ka detyrime për t'iu bindur Marinsave përveçse nën urdhrat e drejtpërdrejta të vetë Qeverisë Botërore.

Një nga pjesët më të dyshimta të "Drejtësisë" së tyre është kur është fjala për skllavërinë. Pavarësisht nga praktika që supozohet të shfuqizohen disa vite më parë, shpesh tregohet se ato vetëm duken ndryshe. Veçanërisht kur bëhet fjalë për skllevërit e Fisnikëve Botërorë, ku shihet edhe si një krim për të liruar skllevërit e lartësuar edhe nëse personi është thjesht një fëmijë. Shpesh ata janë të ngarkuar me gjetjen dhe marrjen e personit përsëri si skllav. Ata madje blejnë fëmijë premtues nga tregtarët e skllevërve për t'u rekrutuar në ushtarë.

Epoka e Re[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për shkak të veprimeve të Mjekërrziut dhe vdekjes së Mjekërrbardhit, një epokë e re ka filluar mbi botën dhe "Epoka e Piratëve" që Roger ka themeluar ka përfunduar. Kështu filloi një kohë e re edhe për marinsat. Me marinetet më të mëdha, Sengoku dhe Garp duke dhënë dorëheqjen, ndodhi një vakum i fuqisë për pozitën e admiralit të flotës. Pavarësisht nga rekomandimet e Sengoku për Aokiji për të marrë pozitën e tij, të tjera të larta kanë kërkuar që Akainu të bëhet admiral i flotës. Të dy admiralët filluan një duel dhjetë ditë në ishullin Punk Hazard, ndërsa detajet e betejës u pranuan të mbahen sekrete. Akainu arriti të fitojë dhe për këtë arsye u bë udhëheqës i ri i Marinës. Megjithatë, pas betejës, Akainu kursen jetën e rivalit të tij. Aokiji, që nuk pëlqente Akainun dhe metodat e tij dhe nuk donte të shërbente nën të, dha dorëheqjen nga marinsat dhe u zhduk. Për të kompensuar humbjen e kaq shumë fuqisë ushtarake, Qeveria Botërore i dha marinës fuqi të pashembullt, dhe me Sakazuki si admiral i ri i flotës, organizata është bërë një organizatë shumë më e fuqishme e drejtësisë që nga ajo kohë.

Fuqitë ushtarake[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Megjithëse numri i saktë i marinave është i panjohur, është pa dyshim që të qëndrojë si fuqia më e fuqishme ushtarake në botën e One Piece. Herën e fundit ka qenë një asamble e një force masive gjatë ekzekutimit të Ace. Numri që raportohet të ketë mbledhur ishte rreth 100,000 ushtarë, të shoqëruar nga 50 anije luftarake detare. Ata janë të mbrojtur nga Shtabi i tyre Marineford, i cili është një nga fortesat detare më të forta në Grand Line, me mekanizma të shumta mbrojtëse dhe artileri në pothuajse çdo drejtim. Marinsat nuk marrin vetëm njerëz, por edhe Gjigante, të cilët më vonë do të bashkohen edhe me Pacifistët e mekanizuar. Ata gjithashtu ndihmohen nga shumica e Shichibukai. Pastaj ka fuqitë në formën e Admiraleve, si dhe oficerë të shumtë detare të cilët jo vetëm janë të fortë dhe efektivë, por gjithashtu i kanë bërë emrat e tyre të njohur dhe të kujdesshëm. E fundit por jo më pak e rëndësishmja, ata mburren ndoshta me marinarin më të fortë që ka jetuar ndonjëherë, ish-admirali i flotës Sengoku dhe ish-zëvendës admirali Monkey D. Garp, i njohur si Heroi i Marinës.

Është një forcë e formuar të gjitha për hir të mbrojtjes, sigurimit dhe fuqizimit të forcës së Drejtësisë. Me betejën kundër forcave të Mjekërrbardhit që erdhën në një vend të ngushtë, ata dolën fitimtarë, edhe pse shumë prej tyre janë zhdukur si rezultat. Megjithatë, kjo nuk e ndaloi marshimin e pandërprerë të Marinës, pasi ata kanë kaluar shumicën e kohës duke rindërtuar forcat e tyre të dëmtuara. Me shpalljen përfundimtare të Mjekërrbardhit dhe me ricaktim të stafit të ri ushtarak me Admiralin Akainu duke u bërë Admiral i Flotës, Marinsat kanë dyfishuar përpjekjet e tyre në plasaritje në rritje të reja të piratëve, sidomos në Botën e Re.

Me mënyrën se si gjërat po përparojnë, ka shumë të ngjarë që të fillojë një luftë tjetër dhe marinsat mund të duhet të sjellin një forcë edhe më të madhe për të luftuar atë që do të vijë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Është ende e panjohur kur dhe si u krijua Marina; megjithatë, është komentuar se Marineford ka qenë "kalaja / mbikëqyrja e drejtësisë" e tyre për shekuj, duke nënkuptuar se ata kanë ekzistuar për një kohë të gjatë.[2]

Data më e vjetër e njohur e ekzistencës së tyre është diku më parë para gjashtëdhjetë e tre vjetësh. Karmeli ishte i përfshirë në trafikimin e fëmijëve dhe John Giant u regjistrua në marinsat, duke e bërë atë gjigantin e parë që u bashkua. Pesëdhjetë e dy vjet më parë, kur Oimo dhe Kashi u kapën nga marinsat dhe u mashtruan për të mbrojtur Enies Lobby, duke shpresuar që të lirojnë Dorry dhe Brogy, të cilët ata mendonin se ishin arrestuar. Kjo është rreth kohës në të cilën Brook mori shpërblimin e tij, një tjetër provë e ekzistencës së marinsave pesëdhjetë vjet më parë.

Njëzet e shtatë vjet më parë, një togë marinash të udhëhequr nga Garp dhe Sengoku dërgohen për të ndaluar luftën midis Roger dhe Shiki.

Njëzet e katër vjet më parë, Garp njihej si marinarë legjendare që goditi Gol D. Roger shumë herë. Një javë para ekzekutimit të Roger, Shiki shkaktoi një trazirë kur ai vendosi të sulmonte Marineford të gjitha me veten e tij. Megjithatë, ai u mposht nga duart e Garp dhe Sengoku, dhe u burgos në Impel Down për dy vitet e ardhshme përpara ikjes së tij. Pas ekzekutimit të Roger, marinsat dhe gjyqtarët e Marinës shkuan në Water 7 për të gjykuar dhe më vonë ekzekutuan Tom për mbështetjen e tij në ndërmarrjet e tij pirate duke ndërtuar anijen e Roger, Oro Jackson.

Njëzet e dy vjet më parë, një togë e marinsave, duke përfshirë pesë zëvendës admiralë, u dërguan në Ohara për të ekzekutuar Buster Call lidhur me hulumtimin e historisë së humbur dhe asgjësuan ishullin. Tre nga admiralët më të shquar të cilët morën pjesë ishin admiralët e ardhshëm Kuzan dhe Sakazuki, si dhe Jaguar D. Saul, të cilët sakrifikuan jetën e tij për të mbrojtur Nico Robin.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 598 dhe Epizodi 517
  2. ^ One Piece Kapitulli 578 dhe Epizodi 487