Energjia alternative

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Energjia alternative, është energjia që fitohet nga resurse të ndryshme nga ato që përdoren sot (nafta, qymyri etj. Kjo lloj energje synon të jetë sa me e pastër dhe sa me pak e dëmshme për mjedisin jetësor. Kjo lloj energje nxirret nga resurse të përsëritshme si era, rrezet e diellit, uji (hidrogjeni) etj.

Shkenca e sotme është duke punuar së tepërmi mbi këtë lloj energjie duke e parë si "shpëtim" për të ardhmen e resurseve të papërsëritshme të planetit.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet kryesore të energjisë alternative janë: