Jump to content

F1 Argjentina - 1954

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
F1 Argjentina - 1954
Data / Vendi 7 janar, 1954
Qarku
Pol pozita Nino Farina - 1'44.8
Xhiro më e shp. José Froilán González - 1'48.2
Fituesi Juan Manuel Fangio
I dyti Nino Farina
I treti José Froilán González

Çmimi i madh për ArgjentinëFormula 1 për vitin 1954 u mbajt më 7 janar, 1954. Fitues i garës doli piloti Juan Manuel Fangio nga ekipi Maserati.

Koment mbi garën ...

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 2 Argjentina Juan Manuel Fangio Maserati 87 3:00'55.8 3 8
2 10 Italia Nino Farina Ferrari 87 + 1'19.0 1 6
3 12 Argjentina José Froilán González Ferrari 87 + 2'01.0 2 5
4 26 Franca Maurice Trintignant Ferrari 86 + 1 xhiro 5 3
5 20 Franca Elie Bayol Gordini 85 + 2 xhiro 15 2
6 28 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Harry Schell Maserati 84 + 3 xhiro 11  
7 8 Thailand Prince Bira Maserati 83 + 4 xhiro 10  
8 30 Zvicra Toulo de Graffenried Maserati 83 + 4 xhiro 13  
9 16 Italia Umberto Maglioli Ferrari 82 + 5 xhiro 12  
Pilotët që nuk mbaruan garën
DSQ 18 Franca Jean Behra Gordini 61 17  
DSQ 14 Anglia Mike Hawthorn Ferrari 52 4  
Ret 4 Argjentina Onofre Marimon Maserati 48 6  
Ret 32 Argjentina Roberto Mieres Maserati 37 8  
Ret 22 Franca Roger Loyer Gordini 19 16  
Ret 34 Argjentina Jorge Daponte Maserati 19 18  
Ret 24 Franca Louis Rosier Ferrari 1 14  
PaF 6 Italia Luigi Musso Maserati   7  
PaF 36 Argjentina Carlos Menditeguy Maserati   9  
DSQ - Diskualifikim, PaF - nuk filluan garën.
  • Pol pozita: Nino Farina - 1'44.8
  • Xhiro më e shpejtë: José Froilán González - 1'48.2
  • Ascari dhe Villoresi nuk morën pjesë për shkak se veturat e tyre nuk ishin gati për garim.
  • Bayol fitoi pikët e para të karierës së tijë.
  • Rekordet e thyera: Farina arrin podiumin tijë të 17 dhe gara e tijë 22 që ka arritur pikë, rekorde këto botërore në kohën e tijë.