Feja në Jemen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Feja në Jemen përbëhet nga dy grupe fetare islame. 52 % e popullsisë janë sunni dhe 46 % shiit. Sunnitet kryesisht janë Shafi`i por ka edhe Hanbeli dhe Maliki. Shiat janë kryesisht Zaidi. Sunnitet janë kryesisht në jug dhe juglindje. Shiat janë kryesisht në veri dhe veriperëndim. Vetëm 1 % janë jo-myslimanë.

Xhamia e Jibla
Varrezë në Sa'dah

Lidhje te jashtme[redakto | përpunoni burim]