Feja në Tajlandë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
<div style="border:solid transparent;position:absolute;width:100px;line-height:0;:
:
:
:

Feja në Tajlandë

  Budizmi (93.46%)
  Islami (5.37%)
  Krishterimi (1.13%)
  Të tjerë (0.03%)
Wat Phra Kaew, tempulli më i shenjtë budist Theravada në Bangkok

Budizmi është feja më e madhe në Tajlandë, e praktikuar nga afërsisht 94% e popullsisë. Kushtetuta tajlandeze nuk tregon asnjë fe shtetërore, por promovon budizmin, duke garantuar lirinë fetare për të gjithë qytetarët tajlandez. Shumë njerëz të tjerë, veçanërisht në mesin e grupit etnik isan, praktikojnë fetë popullore Tai . Një pakicë e konsiderueshme e popullsisë myslimane, e përbërë kryesisht nga malajzët tajlandez, është e pranishme veçanërisht në rajonet jugore. Ligji Tajlandez njeh zyrtarisht pesë fe: Budizmin, Islamin, Krishterimin, Hinduizmin dhe Sikizmin .

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]