Festa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Festa është ditë e shënuar e cila kremtohet nga populli. Ka disa lloje festash, si pshm. festa kombëtare, festa ndërkombëtare, si dhe ato të niveleve më të ulta. Ditë e shënuar që kremtohet çdo vit për të përkujtuar një ngjarje të rëndësishme në jetën e një populli; ditë që dallohet nga të tjerat se lidhet me një ngjarje të caktuar e të gëzuar; ngjarje e gëzueshme për dikë.[1]

Festa zyrtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Festë zyrtare është ditë pushimi për gjithë popullin, e vendosur zyrtarisht nga shteti për një ngjarje me rëndësi të veçantë historike e shoqërore.[1]

Festat në Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Festa zyrtare në Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Disa nga festat që festohen në teritoret shqiptare janë te nënrenditura këtu poshtë: Festa e Vitit të Ri, Festa 28 nëntorit, Festa 29 nëntorit, Dita e Verës, Kurban Bajrami, Dita e Novruzit, Pashkët, Krishtlindja dita e femijeve,etj.

Festa jo zyrtare në Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dita e Shën Gjergjit, Dita e gënjeshtrave, Dita e Nënës, Dita e mësuesit

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Fjalori Etimologjik i Gjuhës Shqipe