Jump to content

Georg Simon von Sina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jorgo Sina
Γεώργιος Σίνας
Portret i Kohës
U lind në(1783-11-20)nëntor 20, 1783
VdiqGabim: Nevojitet datë e vlefshme vdekjeje (data e parë): data, muaji, viti
KombësiaVllah
ProfesioniBiznesmen
Njohur përBankier and bamirës
FëmijëSimon Sina

Jorgo Sina (Greqisht: Γεώργιος Σίνας; 20 nëntor 1783 – 18 maj 1856) ishte një sipërmarrës dhe bankier austro-grek. Ai u bë një bamirës kombëtar për Greqinë dhe ishte babai i një bamirësi tjetër, Simon Sina . Ai ishte gjithashtu themeluesi i Observatorit Kombëtar të Athinës .