Gjuha moderne

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një gjuhë moderne është çdo gjuhë njerëzore që është aktualisht në përdorim.Termi përdoret në arsimin gjuhësor për të dalluar gjuhët që përdoren për komunikimin e përditshëm (si frëngjishtja dhe gjermanishtja) dhe gjuhët klasikevdekura si Latinishtja dhe Kinezishtja klasike, të cilat studiohen për vlerën e tyre kulturore ose gjuhësore. SIL Ethnologue përcakton një gjuhë të gjallë si "ai që ka të paktën një drejtues për të cilin është gjuha e tyre e parë"

Mësimdhënia e gjuhëve moderne[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjuhët moderne mësohen gjerësisht nëpër botë. Anglishtja mësohet si gjuhë e dytë ose e huaj në shumë vende.