Gjuha urdu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjuha urdu (اردو, urdū) është një gjuhë indoevropiane, pjesë e familjes së gjuhëve indoariane. Gjuha urdu u zhvillua në Azinë Jugore, në periudhën nga viti 1200 deri në vitin 1800, gjatë kohës së Sulltanatit të Delhit dhe Perandorisë mogule, nën ndikimin e persishtes, turqishtes dhe arabishtes.