Jump to content

Goriçani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Goriçani

Goriçani është një fshat në Rrethin e BeratitShqipëri.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Goriçani ka një pozitë gjeografike mjaft të përshtatshme për zhvillimin e çdo lloj veprimtarie bujqësore e blegtorale, të frutokulturës etj)! Ky fshat ka një përshtatshmëri për keto degë të ekonomisë falë tokave pjellore edhe falë pozitës së tij mjaft interesante. Goriçani përbëhet nga një pjesë prej rreth 65% kodra, pjesa tjeter është fushë, këtu fillon edhe fusha e Myzeqesë, një nga më të medhatë në Shqipëri. Ky fshat gjenden, në trekëndëshin, mund ta quajmë, që formojnë tre qytetet e mëdha të: Berati, Fieri dhe Lushnja. Në këtë fshat gjendet një Rezervuar i ndërtuar në vitet e 80-ta për t'i shërbyer komunitetit në rrethinat afer tij. Ky rezervuar ka një siperfaqe prej rreth 500 hektarë dhe furnizon disa rezervuarë të vegjël të fshatrave të kumunës Kutalli. Në fshatin e Goriçanit kalon edhe një nga lumenjtë më të medhenjë dhe më të rëndesishëm të Shqipërisë, lumi Seman.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Goriçani ka rreth 3 000 banorë (të dy Goriçanët, Goriçan Çlirim edhe Goriçan Pasha) si dhe rreth 800 familje.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arsimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]