Jump to content

Hafizi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Perandori i Indise Aurangzeb memorizoi Kuranin

Hafizi në Veri, hafëz në Jug (arabisht: حافظ‎‎, ḥāfiẓ, turqisht: hâfız) do të thotë "rojtar" ose "mbamendës", në varësi të kontekstit, është një titull fetar mysliman për dikë që nxë dhe di përmendësh Kuranin. Kur hoxha është haxhiu, vjen i dyti si titull fetar: Haxhi Hafiz Karakaçi, Haxhi Hafiz Isuf Dashi.[1]

  1. ^ Dizdari, Tahir (2005). "Hafiz-i". Fjalori i Orientalizmave në Gjuhën Shqipe. Tiranë: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam. fq. 324–325.