Jump to content

Histori kurrë e shkrueme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ballina e vëllimit

Histori kurrë e shkrueme asht një vëllim me autor Át Zef Pllumin, që e merr titullin nga intervista në fund të kësaj përmbledhje bamë nga Arben Marku. Të botuara veçmas ose në organe si revista "Hylli i Dritës", gazeta "55" etj., të pesë "veprat" e kësaj përmbledhjeje të re, - Historia kurrë e shkrueme, Franceskanët e mëdhaj, Ut heri dicebamus, Frati i pashallarëve Bushatli dhe Njerz fisnikë, - vijnë tani jo thjesht të puqura në këtë botim: ai çfarë i lidh ato në një pentaptik nuk është tjetër veçse vullneti për ta rilexuar historinë e për ta rishkruar atë duke iu afruar gjithnjë më pranë të vërtetave historike, ideal i çdo mendjeje të emancipuar e të qytetëruar.

Shtëpia botuese: 55
Viti: 2006
f. 527
Pesha: 0.93 Kg.
Dialekti: Gegnisht