Humphry Davy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Humphry Davy

Sir Humphry Davy lindi më 17 dhjetor 1778 në Penzance, Angli dhe vdiq më 29 maj 1829 në Zhenevë, Zvicër. Ishte kimist anglez. Përmes futjen e parë në përdorim të rrymës elektrike në ekpserimentet kimike, përmes elektrolizës arriti ti shkriej alkalinet dhe prej këtu zbuloi elementet e tjera kimike siç janë: Natriumi, Kaliumi, Bariumi, Strinciumi, Kalciumi dhe Magneziumi.