Jump to content

Inxhinieri luftarak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një inxhinier luftarak (i quajtur edhe pionier ose xhenier) është një lloj ushtari që kryen detyra inxhinierike ushtarake në mbështetje të operacioneve

Inxhinierët Mbretërorë përgatisin vendin për një urë në Afganistan.

luftarakeforcave tokësore. Inxhinierët luftarakë kryejnë një sërë detyrash inxhinierike ushtarake, të tunelit dhe të luftës ndaj minave, si dhe detyra ndërtimi dhe rrënimi brenda dhe jashtë zonave luftarake.

Buffalo MRAP (Mjet i mbrojtur nga pritat, rezistent ndaj minave).

Inxhinierët luftarakë lehtësojnë lëvizshmërinë e forcave miqësore ndërsa pengojnë atë të armikut. Ata gjithashtu punojnë për të siguruar mbijetesën e forcave miqësore, duke ndërtuar pozicione luftarake, fortifikime dhe rrugë. Ata kryejnë misione shkatërrimi dhe pastrojnë fushat e minuara me dorë ose nëpërmjet përdorimit të automjeteve të specializuara. Misionet e përbashkëta inxhinierike luftarake përfshijnë ndërtimin dhe thyerjen e llogoreve, kurtheve të tankeve, pengesave dhe fortifikimeve të tjera; vendosja e pengesave dhe ndërtimi i bunkerit; pastrimi dhe zbulimi i rrugës; ndërtimi ose shkatërrimi i urës dhe rrugëve; vendosja dhe pastrimi i minave tokësore; dhe thyerje të kombinuara të armëve. Në mënyrë tipike, inxhinierët luftarakë trajnohen gjithashtu në taktikat e këmbësorisë dhe, kur kërkohet, shërbejnë si këmbësori e përkohshme.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]